Στις 30 Απριλίου ο βασιλιάς Κάρολος ΙΣΤ΄Γουσταύος της Σουηδίας γιόρτασε τα 70α γενέθλιά του. Το «παρών» έδωσαν πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών. Μεταξύ αυτών ήταν και ο βασιλιάς Χουάν-Κάρλος της Ισπανίας και η βασίλισσα Σοφία.
Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΣΤ΄Γουσταύος βασιλεύει στη Σουηδία από τον Σεπτέμβριο του 1973, όταν σε ηλικία 27 ετών διαδέχθηκε τον παππού του, βασιλιά Γουσταύο ΣΤ΄Αδόλφο της Σουηδίας. Τα μέλη της δυναστείας των Μπερναντότ φημίζονται για την μακροζωία τους. Πολλοί βασιλείς και πρίγκιπες απεβίωσαν μετά την ένατη δεκαετία της ζωής τους. Ο παππούς του Καρόλου ΙΣΤ΄ Γουσταύου, Γουσταύος ΣΤ΄Αδόλφος, πέθανε 90 ετών στις 15 Σεπτεμβρίου 1973, ενώ ο προπάππους του βασιλιάς Γουσταύος Ε΄, πέθανε 92 ετών στις 29 Οκτωβρίου 1950. Ίσως και ο σημερινός βασιλιάς της Σουηδίας να ανερχόταν στον θρόνο της χώρας του πολλά χρόνια αργότερα αν δεν είχε την ατυχία να χάσει τον πατέρα του, πρίγκιπα Γουσταύο-Αδόλφο, πριν συμπληρώσει τον πρώτο έτος της ζωής του.
Ο Κάρολος-Γουσταύος της Σουηδίας γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1946 στο Κάστρο Χάγκα στην Σόλνα της Στοκχόλμης. Ο πατέρας του ήταν ο τότε πρίγκιπας διάδοχος της Σουηδίας, Γουσταύος Αδόλφος(1906-1947) και η μητέρα του η πριγκίπισσα Σίβυλλα του Σάξ-Κόμπουργκ και Γκότα(1908-1972). Ήταν δεύτερα ξαδέρφια και απόγονοι της βασίλισσας Βικτωρίας της Μεγάλης Βρετανίας. Tην γνωριμία τους οργάνωσε η αδερφή του Γουσταύου-Αδόλφου, η πριγκίπισσα Ίνγκριντ της Σουηδίας(μητέρα της βασίλισσας Άννα-Μαρίας), κατά την διάρκεια ενός συγγενικού τους γάμου στην Αγγλία. Ο Γουσταύος-Αδόλφος διέθετε ένα εσωστρεφή χαρακτήρα, είχε χαμηλή αυτοεκτίμηση και υπέφερε από σοβαρή δυσλεξία, την οποία θα κληρονομήσει και ο γιος του αλλά και τα παιδιά του γιου του. Παντρεύτηκαν στις 20 Οκτωβρίου 1932 στο Κόμπουργκ της Γερμανία. Ο πατέρας της νύφης, δούκας Κάρολος- Εδουάρδος, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του ναζισμού και στενός συνεργάτης του Χίτλερ. Για να τιμήσει τους γάμους της κόρης του στενού του συνεργάτη, ο Χίτλερ έστειλε συγχαρητήριο λόγο, που διαβάστηκε στην διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση της Σουηδίας απαγόρευσε στον βασιλιά Γουσταύο Ε΄να παρευρεθεί στους γάμους του εγγονού του. Ο Γουσταύος- Αδόλφος και η Σίβυλλα απέκτησαν τέσσερις κόρες πριν έρθει στον κόσμο ο πολυπόθητος γιος. Οι κόρες τους ήταν οι πριγκίπισσες Μαργαρίτα (γεν.1934, και της έδωσαν το όνομα της γιαγιάς της από την πλευρά του πατέρα της), η Μριγκίττα (1937), η Ντεζιρέ (1938) και η Χριστίνα (1943). Και οι τέσσερις υπήρξαν από τις πιο όμορφες πριγκίπισσες στα νιάτα τους (στο παρόν δεν μπορούμε να το ισχυριστούμε), και ο διεθνής Τύπος τις πάντρευε συχνά με νεαρούς γόνους αριστοκρατικών οικογενειών. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 κυκλοφόρησαν φήμες πως ο διάδοχος Κωνσταντίνος είχε ένα σύντομο ειδύλλιο με την πριγκίπισσα Ντεζιρέ. Στις 30 Απριλίου 1946, γεννήθηκε ο πολυπόθητος γιος και διάδοχος του θρόνου, μετά τον πατέρα του, πρίγκιπας Κάρολος Γουσταύος. Ο λαός πανηγύριζε στους δρόμους ενώ από την χαρά της μια Κυρία επί των τιμών της πριγκίπισσας Σίβυλλας, λιποθύμησε. Μέχρι το 1980 στη Σουηδία μόνο οι άρρενες πρίγκιπες μπορούσαν να διαδεχθούν τον θρόνο.
Εννέα μήνες μετά την γέννηση του μοναχογιού τους, ένα αεροπορικό δυστύχημα κόστισε την ζωή του πρίγκιπα Γουσταύου Αδόλφου. Στις 26 Ιανουαρίου του 1947, επιστρέφοντας από ένα κυνήγι στην Ολλανδία, ο φίλος του, πρίγκιπας Βερνάρδος, του προτείνει να του παραχωρήσει το ιδιωτικό του αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Στοκχόλμη. Ο Γουσταύος Αδόλφος προτιμά το αεροπλάνο της γραμμής, το οποίο δυστυχώς μετά τον ανεφοδιασμό του στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, κατά την απογείωσή του συνετρίβη, παρασύροντας στον θάνατο τους 16 επιβάτες του και το εξαμελές πλήρωμα. Ο Γουσταύος Αδόλφος ήταν μόνο σαράντα ετών. Ο αδερφός του, ο πρίγκιπας Μπέρτιλ της Σουηδίας, γίνεται αντιβασιλεύς από το 1947 μέχρι το 1973, αφού ο μεγαλύτερος αδερφός τους, ο πρίγκιπας Σίγκβαρντ είχε παραιτηθεί από τα δικαιώματά του στο θρόνο λόγω του μοργανατικού γάμου του. Η πριγκίπισσα Σίβυλλα πληροφορήθηκε τον θάνατο του συζύγου της τηλεφωνικώς από την πριγκίπισσα διαδόχου Λουίζα, αδερφή της πριγκίπισσας Αλίκης της Ελλάδος. Σε ηλικία 39 ετών έμενε χήρα με πέντε παιδιά, ηλικίας από δώδεκα μέχρι εννέα μηνών. Ενημέρωσε αμέσως τις τρεις μεγαλύτερες κόρες της για τον τραγικό θάνατο του πατέρα τους, ενώ η μικρότερη η Χριστίνα θα το μάθαινε πέντε χρόνια αργότερα. Η χήρα πριγκίπισσα δεν μίλησε ποτέ στα παιδιά της για τον πατέρα τους μετά τον θάνατό του. Ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος εξομολογήθηκε σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη, πως μεγαλώνοντας απέφευγε να συζητά για τον πατέρα του και να ζητά πληροφορίες για αυτόν, φοβούμενος πως θα στεναχωρήσει πολύ την μητέρα του. Την ανατροφή των πέντε παιδιών, ανέλαβε μια γκουβερνάντα, η οποία ευτυχώς ήταν ο φύλακας άγγελος τους. Η παρουσία της μητέρας τους ήταν εξαιρετικά σπάνια. Πιο κοντά στον μικρό πρίγκιπα ήταν ο παππούς του Γουσταύος ΣΤ΄Αδόλφος, ο οποίος σε ηλικία 68 ετών έγινε βασιλιάς της Σουηδίας το 1950, και ο τετράχρονος εγγονός του ήταν πλέον πρώτος στην σειρά διαδοχής. Όμως ο Κάρολος Γουσταύος δεν θα μπορούσε να βασιλεύσει αν πέθαινε ο παππούς του πριν την ενηλικίωσή του, που το σύνταγμα του 1964 είχε ορίσει να είναι το 25ο έτος της ηλικίας του, δηλαδή το 1971.
Η εκπαίδευση του μελλοντικού βασιλιά γίνεται κάτω από την αυστηρή επιτήρηση της μητέρας του, η οποία μεταφέρει στον μοναδικό γιο της και διάδοχο, όλες τις φιλοδοξίες της. Η πριγκίπισσα Σίβυλλα γνώριζε πλέον πως δεν θα γινόταν ποτέ βασίλισσα της Σουηδίας μετά τον θάνατο του συζύγου της. Αλλά και αν επιζούσε ο σύζυγός της, πάλι η Σίβυλλα δεν θα γινόταν βασίλισσα γιατί η ίδια πέθανε το 1972, ενώ ο πεθερός της και βασιλιάς της Σουηδίας Γουσταύος Στ΄Αδόλφος το 1973. Η Σίβυλλα δεν υπήρξε ποτέ λαοφιλής και σήμερα ελάχιστοι την γνωρίζουν στην Σουηδία. Μιλούσε τα σουηδικά με βαριά γερμανική προφορά και ήταν πάντα απόμακρη και ψυχρή στις δημόσιες εμφανίσεις της. Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Λουίζας το 1965, εκτελούσε καθήκοντα πρώτης κυρίας της βασιλικής αυλής με μεγάλη επισημότητα.
Ο μικρός πρίγκιπας Κάρολος Γουσταύος, μεγαλώνοντας εξελίχτηκε σ΄ ένα αξιαγάπητο παιδί, με μεγάλες ξανθές μπούκλες και εκφραστικά γαλανά μάτια. Οι αδερφές του μαλώνουν μεταξύ τους για το ποια θα τον χτενίσει ή θα τον περιποιηθεί. Ο βασιλιάς παππούς του καμαρώνει τον εγγονό του με τα πλούσια ψυχικά χαρίσματα και τον παίρνει μαζί του σε πολλές επίσημες τελετές της αυλής. Σε ηλικία πέντε ετών πηγαίνει στο νηπιαγωγείο για ν΄ αποκτήσει τριβή με άλλα παιδιά της ηλικίας του και να απομακρυνθεί από την αυστηρή ατμόσφαιρα του παλατιού όπου επιβάλει την αυστηρότητά της η Γερμανίδα μητέρα του. Είναι εξάλλου παράδοση οι πρίγκιπες της Σουηδίας να είναι μαθητές δημοσίων σχολείων. Η Σίβυλλα δεν ενθουσιάζεται από αυτή την παράδοση. Προσλαμβάνει μια εκπαιδευτικό, την Μπρίτα Σλίτερ, η οποία διαλέγει τους συμμαθητές που θα είναι στην τάξη του μικρού πρίγκιπα, και τους απαγορεύει να του μιλάνε στον ενικό ή να τον φωνάζουν με το μικρό του όνομα. Ο Κάρολος Γουσταύος αισθάνεται πολύ άβολα αν και γίνεται αμέσως αποδεκτός από τους συμμαθητές του λόγω του καλού χαρακτήρα του και της εύθυμης διάθεσής του. Μετά από δύο χρόνια φοιτά σ΄ ένα ιδιωτικό σχολείο όπου οι συμμαθητές του τον αποκαλούν «Chabo». O πρίγκιπας συμμετέχει με ενθουσιασμό στις διάφορες δραστηριότητες του καινούργιου του σχολείου και τον ενοχλεί αφάνταστα το γεγονός πως είναι το κέντρο της προσοχής όλων. Διαθέτει μια έντονη ντροπαλότητα η οποία θα τον ακολουθεί για πολλά χρόνια στην ενήλικη ζωή του και η σοβαρή δυσλεξία από την οποία πάσχει τον κάνει να αισθάνεται πολύ μειονεκτικά σε σχέση με τους συμμαθητές του. Εγκαταλείπει το παλάτι σε ηλικία 13 ετών για να φοιτήσει ως οικότροφος σε σχολείο. Διαπρέπει ιδιαίτερα στις χειρωνακτικές εργασίες και στις αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες έχει πολύ καλές αποδόσεις. Επτά χρόνια αργότερα παίρνει το απολυτήριο του και ακολουθώντας την σουηδική παράδοση διασχίζει τους δρόμους της Στοκχόλμης τραγουδώντας για την επιτυχία του. Το πλήθος τον επευφημεί ενθουσιασμένο. Λίγο καιρό αργότερα ο πρίγκιπας θα κάνει την στρατιωτική του θητεία και μετά θα σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα και της Στοκχόλμης, ιστορία, κοινωνιολογία, πολιτικές επιστήμες, φορολογικό δίκαιο και οικονομικά.
Τα περιοδικά τότε αρχίζουν να ασχολούνται με την ιδιωτική του ζωή. Επικρατέστερες πιθανές νύφες είναι η πριγκίπισσα Άννα της Μεγάλης Βρετανίας και η πριγκίπισσα Μαρία-Χριστίνα του Βελγίου (ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά Μποντουέν). O Kάρολος-Γουσταύος δηλώνει:«Θα παντρευτώ την γυναίκα που θ΄αγαπήσω. Είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσω να είμαι ένας καλός βασιλιάς».
Το 1972 στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου συναντά μια νέα, όμορφη, μελαχρινή κοπέλα. Είναι γερμανικής καταγωγής, ονομάζεται Σύλβια Σόμμερλαντ, κόρη του επιχειρηματία Βάλτερ Σόμμερλαντ και της Αλίκης Σοάρες ντε Τολέδο, που κατάγεται από την Βραζιλία. Έχει γεννηθεί στην Χαϊδελβέργη στις 23 Δεκεμβρίου 1943, και είχε ζήσει για μια δεκαετία στην Βραζιλία. Γνωρίζει άπταιστα πέντε γλώσσες και είναι υπεύθυνη για την υποδοχή των υψηλών προσωπικοτήτων στους Αγώνες. «Δεν επιθυμώ να φανώ αλαζονική αλλά έχω την εντύπωση πως η συνάντησή μας ήταν μοιραία» ανέφερε ο βασίλισσα Σύλβια για την συνάντηση της με τον Κάρολο Γουσταύο. «Ήταν στις 26 Αυγούστου 1972. Στεκόμουν αρκετά κοντά στις θέσεις που είχαν κρατηθεί για τους τους επίσημους προσκεκλημένους και άλλους αξιωματούχους, όταν αντιλήφθηκα έναν άντρα να με παρατηρεί με κιάλια, ενώ μας χώριζαν μόνο μερικά μέτρα. Η κατάσταση μου φάνηκε πολύ αστεία». Η γνωριμία τους μετατρέπεται σε ειδύλλιο και λίγο καιρό αργότερα ο πρίγκιπας παρουσιάζει την Σύλβια στον παππού του βασιλιά Γουσταύο ΣΤ΄Αδόλφο. Η Σύλβια αισθάνεται πολύ άνετα και γοητεύει αμέσως τον γηραιό βασιλιά. Το μόνο μειονέκτημά της είναι η καταγωγή της. Η σύζυγος του διαδόχου της Σουηδίας πρέπει να είναι γόνος βασιλικής οικογένειας. Ο Γουσταύος Αδόλφος παραμένει ανένδοτος σ΄αυτή την προϋπόθεση και συμβουλεύει τον εγγονό του να σκεφτεί καλά και να σιγουρευτεί για τα αισθήματά του πριν πάρει την τελική του απόφαση. Σ΄αυτό το διάστημα την υποχρεωτικής αναμονής, τα αισθήματα του Καρόλου Γουσταύου και της Σύλβιας δεν εξασθένησαν. Στις 15 Σεπτεμβρίου 1973, σε ηλικία 90 ετών, πεθαίνει ο βασιλιάς Γουσταύος ΣΤ΄ Αδόλφος. Στις 19 Σεπτεμβρίου έγινε η τελετή ενθρόνισης του νέου βασιλιά που υιοθετεί την ρήση «για την Σουηδία με την εποχή της». Πλέον είναι πιο εύκολο να πραγματοποιήσει την επιθυμία του να παντρευτεί την Σύλβια. Μέχρι τον γάμο τους έζησαν την σχέση τους πολύ διακριτικά χωρίς να δίνουν δικαιώματα.
Στις 12 Μαρτίου 1976 ανακοινώνουν τους αρραβώνες τους. H Σύλβια με την ευκολία που διαθέτει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, κάνει δίωρα μαθήματα καθημερινώς και σε σύντομο χρονικό διάστημα μιλά άνετα τα σουηδικά. Η μικρότερη αδερφή του βασιλιά, η πριγκίπισσα Χριστίνα, της μαθαίνει το βασιλικό πρωτόκολλο και την ετικέτα της αυλής. Πως θα απευθυνθεί σ΄ ένα Πρέσβη, πως θα εξέλθει από ένα αυτοκίνητο, πως θα ανέβει τις σκάλες με χάρη. Μια άλλη κοινή θνητή που έγινε βασίλισσα μετά από έντεκα χρόνια γνωριμίας με τον σύζυγό της, η Σόνια της Νορβηγίας, ήταν η καλύτερη σύμβουλος της. Οι γάμοι τελούνται στις 19 Ιουνίου του ιδίου έτους στον Καθεδρικό Ναό της Στοκχόλμης. Η Σύλβια γίνεται επισήμως η 7η βασίλισσα της Σουηδίας της δυναστείας των Μπερναντότ και η πρώτη κοινή θνητή βασίλισσα της Σουηδίας. Είναι επίσης ο πρώτος γάμος ενός Σουηδού βασιλιά που πραγματοποιείται στην χώρα του από το 1797. Διακόσιες χιλιάδες Σουηδοί μαζεύονται στην Στοκχόλμη για να τους επευφημήσουν. Την τελετή παρακολουθούν από την τηλεόραση πέντε εκατομμύρια τηλεθεατές. Η Σύλβια φορά ένα υπέροχο νυφικό του οίκου Ντιόρ και το διάδημα από μαργαριτάρια και καμέο της πριγκίπισσας Ιωσηφίνας του Λέχτενμπεργκ, η οποία παντρεύτηκε το 1823 τον διάδοχο Όσκαρ της Σουηδίας – μετέπειτα βασιλιά Όσκαρ Α΄- το οποίο ανήκε αρχικώς στην γιαγιά της, αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα της Γαλλίας. Το ίδιο διάδημα θα φορέσει η κόρη της Σύλβιας, πριγκίπισσα – διάδοχος Βικτωρία, στους δικούς της γάμους το 2010.
Στους γάμους τους παρευρίσκονται πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών, όπως ο βασιλιάς Μποντουέν και η βασίλισσα Φαμπιόλα του Βελγίου, η εξαδέρφη του Καρόλου Γουσταύου, βασίλισσα Μαργκρέτ της Δανίας με τον σύζυγο της πρίγκιπα Ενρύ, η πριγκίπισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και η βασίλισσα Άννα-Μαρία της Ελλάδος, ο μέγας δούκας Ιωάννης του Λουξεμβούργου και η μεγάλη δούκισσα Σαρλότ. Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας απουσιάζει. Στέλνει ως εκπρόσωπό της τον πρώτο της ξάδερφο Ρίτσαρντ, δούκα του Γκλόστερ, που ήταν τότε έκτος στην σειρά διαδοχής. Το νεόνυμφο ζεύγος περνά τον μήνα του μέλιτος στην Χαβάη. Μετά την επιστροφή τους εγκαθίστανται στο παλάτι της Στοκχόλμης όπου στις 14 Ιουλίου 1977 γεννιέται το πρώτο τους παιδί, η πριγκίπισσα Βικτωρία. Ακολουθεί στις 13 Μαΐου 1979 ο διάδοχος Κάρολος Φίλιππος και τέλος η πριγκίπισσα Μαντλέν στις 10 Ιουνίου 1982. Η συνταγματική αναθεώρηση η οποία είναι σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 1980, άλλαξε την γραμμή διαδοχής, καθιστώντας ως διάδοχο το πρωτότοκο τέκνο του βασιλιά ανεξάρτητα από το φύλο του. Η πριγκίπισσα Βικτωρία γίνεται η νέα διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας.
Η Σύλβια έδωσε νέα λάμψη στο θεσμό της βασιλείας. Οι εμφανίσεις της ήταν πάντα πολύ προσεγμένες και κομψές. Με τα υπέροχα χτενίσματα της αναδεικνύει τα μοναδικά ιστορικά διαδήματα της δυναστείας, και φροντίζει τα φορέματα της να ταιριάζουν με τους πολύτιμους λίθους των κοσμημάτων της. Επιβλέπει πολλά ιδρύματα και φιλανθρωπικούς οργανισμούς, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα μέλη των άλλων βασιλικών οίκων. Ο Κάρολος Γουσταύος κοντά της ξεπέρασε την ντροπαλότητα του και έγινε πιο εκφραστικός και χαμογελαστός στις επίσημες εμφανίσεις του. Με την παρουσία τους δίνουν μεγάλη αίγλη στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ. Ο βασιλιάς είναι λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων από πολύ νέος. Άλλη ασχολία του είναι ο προσκοπισμός με τον οποίο ασχολείται από τα παιδικά του χρόνια. Σε μία επίσκεψή του στην Ελλάδα στα πλαίσια μιας διεθνούς συγκέντρωσης προσκόπων, συμμετείχε με μεγάλη απλότητα στις δραστηριότητες των μικρών παιδιών.
Ως γονείς ανέθρεψαν με απλότητα και στοργή τα τρία παιδιά τους. Όταν η πριγκίπισσα Βικτωρία υπέφερε από νευρική ανορεξία το 1998, την στήριξαν ουσιαστικά για να ξεπεράσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα της υγείας της. Το ίδιο έκαναν και με την πριγκίπισσα Μαντλέν όταν τον Απρίλιο του 2010 διέκοψε τους αρραβώνες της με τον δικηγόρο Τζόνας Μπέργκστρομ με τον οποίο βρισκόταν σε σχέση από το 2002.
Ο βασιλιάς Κάρολος- Γουσταύος και η βασίλισσα Σύλβια επέτρεψαν στα παιδιά τους να παντρευτούν τους συντρόφους που τα ίδια επέλεξαν. Βέβαια και η πριγκίπισσα Βικτωρία ανέμενε επτά χρόνια μέχρι να τελεστούν οι γάμοι της. Έχουν πέντε εγγόνια και η δημοτικότητά τους παραμένει πολύ υψηλή. Ο βασιλιάς δεν διαθέτει καμία πολιτική εξουσία μετά την αναθεώρηση του συντάγματος το 1974. Οι σοσιαλιστές προσπαθούν-ανεπιτυχώς- από το 1911 να πείσουν τους Σουηδούς πως ο θεσμός της βασιλείας πρέπει να καταργηθεί.
Λίγο μετά τον γάμο της πριγκίπισσας Βικτωρίας, εκδόθηκε ένα βιβλίο από τρεις δημοσιογράφους της Σουηδίας,το οποίο αναφερόταν την σκανδαλώδη ερωτική ζωή του βασιλιά σε διάφορες περιόδους της ζωής του. Δεν έγινε καμία διάψευση από το παλάτι για το περιεχόμενό του αλλά ούτε και κάποια επιβεβαίωση. Ο βασιλιάς σε μια προγραμματισμένη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την δημοσίευσή του, δήλωσε πως αποφάσισαν μαζί με της βασίλισσα Σύλβια να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν. Το σκάνδαλο αποσιωπήθηκε και πλέον έχει ξεχαστεί.
Στις 30 Απριλίου ο βασιλιάς εμφανίστηκε ώριμος και κατασταλαγμένος στο μπαλκόνι του παλατιού της Στοκχόλμης, περιτριγυρισμένος από την βασίλισσα Σύλβια και τα τρία τους παιδιά με τους συντρόφους τους. Η πριγκίπισσα Βικτωρία κρατούσε στην αγκαλιά της τον νεογέννητο πρίγκιπα Όσκαρ, ενώ η κόρης της, πριγκίπισσα Εστέλ, δεύτερη στην σειρά διαδοχής, χαιρετούσε χαμογελαστή τον κόσμο. Η συνέχεια της δυναστείας είναι πλέον σίγουρη. Η συνέχεια της βασιλείας του Καρόλου Γουσταύου ΙΣΤ΄επίσης. Η επιτυχία της βασιλείας του οφείλεται στο ότι η ίδιος ήταν ο πιο γνήσιος Σουηδός σοσιαλιστής που υπηρέτησε σωστά τα βασιλικά του καθήκοντα. Του ευχόμαστε να μακροημερεύσει όπως ο παππούς του και ο προπάππους του.
Επιμέλεια κειμένου: Τέπη Πιστοφίδου.
Βιβλιογραφία: 1) Légendes Royales Cyrille Boulay
2) Amours Royales, Cyrille Boulay
3) Sibylla – Sweden’s Tragic Princess, The E.R.H.J, December 2002