Η πριγκίπισσα Θεοδώρα σε µια σπάνια και εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε στον δηµοσιογράφο και κάτοχο βραβείου Πούλιτζερ John Bersia και δημοσίευσε η real μιλάει για όλα μέσα από την ψυχή της.
Επιμέλεια: Ανδρέας Μέγκος
Ήταν µόλις 11 ετών όταν της δόθηκε η ευκαιρία να λάβει µέρος σε µια σχολική παράσταση. «Ενθουσιάστηκα», λέει η ίδια, καθώς ήταν πολύ ντροπαλή και µέσω της ηθοποιίας είχε τη δυνατότητα να «κρύβεται» πίσω από τους χαρακτήρες που υποδυόταν. Εκείνη ήταν και η καθοριστική στιγµή για τη µετέπειτα ζωή της Θεοδώρας, αφού ήδη είχε λάβει την απόφαση να ασχοληθεί µε την υποκριτική. «Είµαι ευγνώµων που είχα την υποστήριξη της οικογένειάς µου, επειδή είναι µια “τρελή” καριέρα για να ακολουθήσει κανείς – πολλοί µου λένε πως έπρεπε να έχω επιλέξει οτιδήποτε άλλο γιατί είναι δύσκολος ο χώρος», αποκάλυψε η ίδια.
Συνέχισε, µάλιστα, εξηγώντας πως τα µέλη των υπόλοιπων βασιλικών οικογενειών την ενθαρρύνουν. Πρόσφατα η θεία της και βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία την είδε σε µια ταινία και της τηλεφώνησε για να τη συγχαρεί.
Ωστόσο, το πρώτο διάστηµα στο Χόλιγουντ ήταν δύσκολο: «Όταν µετακόµισα στο Λος Άντζελες δεν ήξερα κανέναν, µόνο µια γυναίκα που µε σύστησε σε κάποιους ανθρώπους. Παρακολούθησα µαθήµατα υποκριτικής που ήταν πολύ ωφέλιµα. Στη συνέχεια, βρήκα ατζέντη, έκανα οντισιόν και τα πράγµατα πήραν τον δρόµο τους», θυµάται η Θεοδώρα. Η καταγωγή της δεν τη βοήθησε στην καριέρα της. Άλλωστε αποφεύγει συνειδητά να χρησιµοποιεί τον τίτλο της και το καλλιτεχνικό της όνοµα είναι Theodora Greece.
Στην ερώτηση ποια είναι τα καθήκοντα µιας πριγκίπισσας, η Θεοδώρα αναφέρει ότι µεγάλωσε φυσιολογικά και συγκροτηµένα – άλλωστε γεννήθηκε στο Λονδίνο και δεν έζησε στην Ελλάδα σε περίοδο που ήταν ενεργός ο θεσµός της βασιλείας, οπότε δεν είχε τις ευθύνες που συνεπάγεται η ιδιότητα. Οµως, σε αρκετές περιστάσεις, όπως επετείους, γενέθλια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, τελετές και γάµους, χρειάστηκε µεν να παραστεί µε την ιδιότητα της πριγκίπισσας, χωρίς ωστόσο να αισθανθεί, όπως εξηγεί, κάτι ξεχωριστό. Ένιωσε σαν να ήταν σε µια συγκέντρωση που ξανάβλεπε όλη την οικογένεια µαζεµένη.
Γεµάτη συγκινήσεις ήταν για εκείνη η πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα. Ήταν µόλις 10 ετών όταν ανακοίνωσαν στην ίδια και στον µικρότερο αδερφό της Φίλιππο ότι την επόµενη ηµέρα θα πραγµατοποιούσαν για πρώτη φορά ένα ταξίδι στη χώρα καταγωγής τους. «Αν και ήµουν πολύ µικρή, δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εµπειρία. Ήταν µια πολύ φορτισµένη συναισθηµατικά στιγµή», τονίζει η Θεοδώρα και συµπληρώνει πως πριν έρθει είχε µια εικόνα της Ελλάδας στο µυαλό της, η οποία τελικά δεν είχε καµία σχέση µε την πραγµατικότητα. Ήταν µια πολύ θετική και συναισθηµατική εµπειρία. Είδε το σπίτι όπου έµεναν οι γονείς της και η µεγάλη αδερφή της τα πρώτα χρόνια της ζωής της, το οποίο «ήταν εκπληκτικό», όπως αναφέρει. «Όταν έκανα βόλτα στο µέρος αυτό, αισθάνθηκα σαν να µπήκα σε µια χρονοµηχανή».
Λόγω της δικαστικής διαµάχης που είχε ο βασιλιάς Κωνσταντίνος µε το ελληνικό κράτος, τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της δεν µπορούσαν να επιστρέψουν έως ότου να αποφανθεί το δικαστήριο, όµως πλέον είναι όλοι πολύ ικανοποιηµένοι που µπορούν να πηγαινοέρχονται όποτε το θελήσουν. «Είµαι πολύ χαρούµενη για τους γονείς µου που ζουν µόνιµα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και είναι τόσο ευτυχισµένοι εκεί», δηλώνει η Θεοδώρα.
Ταυτόχρονα, προβληµατίζεται έντονα τόσο για την κρίση που διέρχεται η χώρα µας όσο και για το προσφυγικό. Προσπαθεί να βρει τρόπο να βοηθήσει µέσω του Ιδρύµατος «Άννα-Μαρία». «Η οργάνωση συγκεντρώνει χρήµατα για φυσικές καταστροφές. Θέλω, όµως, µέσω του ιδρύµατος να κάνουµε κάτι γι′ αυτούς. Για να φτάσουν και µόνο στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο από µόνο του και πρέπει να υπερπηδήσουν πολλά εµπόδια», καταλήγει.